הלוואת גישור

הלוואת גישור הינה הלוואה שנועדה לגשר על פער נקודתי של תזרים מזומנים בעת ביצוע העסקה. המקרים בהם ניתן להשתמש בהלוואת גישור הם מקרים בהם יש צורך בסכום כסף גבוה בתקופת זמן מידית וידוע שבעתיד הקרוב יכנס סכום כסף דומה.

דוגמה: יש לכם נכס, הנכס שווה 750 אש”ח ללא משכנתא. אתם מעוניינים לקנות נכס חדש בשווי 1200 אש”ח אבל אין לכם הון עצמי כי עוד לא מכרתם את הבית, אחת האופציות היא לקחת הלוואת גישור על שווי חלק הבית ולהשתמש בה כהון עצמי ובעצם להחזיר את ההלוואה עם מכירת הדירה.

האם יש מסלולים בהלוואת גישור?

ישנם שלושה סוגים נפוצים של הלוואות גישור, בדרך כלל תינתן הלוואת הגישור לתקופה קצרה של עד שלוש שנים. סוגי הלוואות הגישור הנפוצות הן:

  1. הלוואה עם תקופת גרייס: במסלול משכנתא זה מחזירים את הסכום המלא של ההלוואה בפריסה לתשלומים שמועדם נדחה לתקופה מוסכמת מראש (למשל מתחילים לשלם שנה אחרי בקשת ההלוואה).
  2. הלוואת בלון: בהלוואה הזאת מחזירים את כל הסכום (קרן + ריבית) בתום התקופה.
  3. הלוואת בולט:  במסלול הזה, לאורך התקופה משלמים רק את הריבית, ואת כל הסכום של הקרן מחזירים בסוף התקופה.

האם יש הבדל בין הלוואת גישור למשכנתא?

הלוואת גישור היא סוג של משכנתא. היא נחשבת למשכנתא לכל מטרה ולא למשכנתא לדיור. בגדול להלוואת גישור חוקים משלה אבל כן אפשר להגדיר אותה כסוג של משכנתא.

הלוואת גישור היא לא משכנתא לדיור, למרות שהיא עוזרת לנו בהשלמת הון עצמי לרכישת דירה חדשה לפני מכירת הדירה הישנה.

כמה כסף ניתן לקבל בגישור?

הלוואת גישור ניתן לקבל כמו במשכנתא לכל מטרה עד 50% משווי הנכס, במידה וכבר יש לכם משכנתא על הנכס, הסכום של המשכנתא והלוואת הגישור לא יוכל לעלות על 50% משווי הנכס.
דוגמה: יש לכם בית בשווי 1000 אש”ח, יש עליו משכנתא של 150 אש”ח. המקסימום שתוכלו לקבל הוא 50% משווי הנכס פחות סכום המשכנתא, במקרה שלנו תוכלו לקבל 350 אש”ח.

האם ניתן לקבל הלוואת גישור רק על דירה?

ניתן לקחת הלוואת גישור על דירה, עד 50% מערך הנכס כולל משכנתא אם יש. בנוסף ניתן לקבל הלוואת גישור גם על רכב, קרן השתלמות, קרן פניסיה וגם על פיקדון. על רכב תוכלו לקבל הלוואת גישור עד לסך של 50% מערך הרכב וישנם מקומות שתקבלו אפילו 30% כמובן שזה תלוי בהערכת שמאי. בקרן השתלמות תוכלו לקבל עד 50% משווי קרן לא נזילה, על חשבון הפנסיה ניתן לקבל עד 30% ועל פיקדון תקבלו עד 100% משווי הפיקדון.

לכמה זמן ניתן לקחת הלוואת גישור?

בחלק מהמקומות כאשר תיקחו הלוואת גישור על דירה, יאשרו לכם פריסה ל-48 חודשים (4 שנים), ההמלצה היא לא לעבור את תקופת ה-36 חודשים (3 שנים), מומלץ אפילו לא לקחת יותר משנתיים כי אז לא תוכלו לקחת את ההלוואה על בסיס ריבית פריים לפי הנחיות בנק ישראל.

מה הריביות בהלוואת גישור והאם יש הגבלות על מסלולים?

הריביות של הלוואת גישור הן יחסית יותר גבוהות ממשכנתא לדיור, הן נעות לכיוון ה-3-4 אחוז, מבחינת הגבלת המסלולים, ההגבלה של בנק ישראל במשכנתאות לדיור לא חלה על הלוואה לגישור ולכן יהיו מקומות שאף יאשרו לכם 100% לפי מסלול הפריים.

עוד בנושא

משכנתא לדירה
איזה פתרון קיים למסורבי משכנתא?
מידע נוסף על משכנתאות חוץ בנקאיות
משכנתא לעסקים
מחפשים הלוואה או משכנתא לעסקים קטנים?
דילוג לתוכן